Stappenplan bestelling

Heeft u de juiste beslissing genomen en zonnepanelen besteld ? We sommen even op hoe alles nu verder verloopt:

 • 1. ONDERTEKENDE OFFERTE Open or Close

  Als u akkoord gaat met onze offerte bezorgt u ons een ondertekend exemplaar van de offerte. Dit kan per mail, per gewone post of als u ons even belt komen wij die graag bij u ophalen.

 • 2. VOORSCHOT Open or Close

   U ontvangt van ons een voorschotfactuur. Van zodra wij uw voorschot (20%) ontvangen hebben, bestellen wij de materialen die we nog nodig hebben voor uw installatie.

 • 3. PLAATSINGSDATUM Open or Close

  Van zodra wij van onze leveranciers doorkrijgen wanneer alle materiaal bij ons geleverd wordt kunnen wij een plaatsingsdatum inplannen. Wij contacteren u om met u een datum af te spreken. 

 • 4. PLAATSING Open or Close

  Op de afgesproken datum komen wij de installatie bij u plaatsen. Op die dag is er best iemand aanwezig zodat wij aan uw elektriciteitskast kunnen. De meeste particuliere installaties worden in 1 dag afgewerkt, maar afhankelijk van de omvang van de installatie kan dit enkele dagen in beslag nemen. 

 • 5. FACTUUR Open or Close

  Na de plaatsing van uw installatie ontvangt u van ons de eindfactuur. Het betaalde voorschot wordt hier uiteraard verrekend. Wij verwachten de betaling van de factuur binnen de 7 dagen.

 • 6. KEURING Open or Close

  Na afwerking van de installatie geven wij alles door aan de keurder. Deze keurder neemt met u contact om een datum voor keuring af te spreken. Afhankelijk van de agenda van de keurder kan het enkele weken duren voor hij met u contact neemt.

 • 7. MELDING NETBEHEERDER Open or Close

  Na ontvangst van het keuringsattest van de keurder verzorgen wij de melding van uw installatie bij de netbeheerder (Fluvius). U ontvangt per mail een bevestiging dat deze melding in orde is. Wij bezorgen u een exemplaar van het keuringsattest.

 • 8. VERLAGEN VOORSCHOTFACTUUR ELEKTRICITEIT Open or Close

  Omdat u vanaf nu minder elektriciteit zal moeten aankopen, kan u bij uw elektriciteitsleverancier ook vragen om de voorschotten te verminderen. Gewoonlijk volstaat een telefoontje naar uw leverancier om dit te regelen.

 • 9. MELDING BRANDVERZEKERING Open or Close

  U neemt na plaatsing van de zonnepanelen best eens contact met uw verzekeringsagent om hem te melden dat u nu zonnepanelen heeft. Bij de meeste maatschappijen verandert er hierdoor niets, maar dat is afhankelijk van de maatschappij. Uw verzekeringsagent kan u hierover informeren.

 • 10. GENIET! Open or Close

  Verder hoeft u eigenlijk niets meer te doen. Bekijk regelmatig of alles nog correct werkt en geniet van uw zelfgekweekte energie!